Megoldás: központi szellőztetés elszívással.

Nem új technológia, de lakóépületek esetében mindenféleképpen hatékony megoldást jelent a folyamatos, szabályozott központi elszívás, nyílászárókba szerelt légpótló elemekkel. Az elv egyszerű, lakás azon helyiségeiből, ahol rossz, párás, szagos levegőt termelünk, onnan elszívjuk a levegőt, a nappaliba és a szobákba pedig pótoljuk a friss levegőt. Így lakásunk tökéletesen keresztül szellőzik. FONTOS, hogy rendszerünket megfelelően állítsuk össze, a rendszer működése szabályozott legyen. Oda kell figyelnünk, hogy a problémás helyiségekből a megfelelő mennyiségű levegőt szívjuk el és a légpótlást megfelelően osszuk el a szobák között.

   

Felmerül a kérdés? Miért tegyek légpótló elemet a drága, jó minőségű ablakba? El fogom rontani az ablak szigetelését? A kérdés jogod, de a válasz: NEM. Nem rontjuk el az ablak hőszigetelő tulajdonságait. Csak az ablakkereten, tokon marunk rést, rászereljük a légbevezető elemet, mely szabályozott mennyiségben juttatja be a friss levegőt. Az ablakba szerelt légbevezető elem nem rontja a komforthatást télen sem. A nagyon kis mennyiségű, friss levegő magasan lép be a helyiségbe, azonnal keveredik a benti melegebb levegővel. A hideg levegő beáramlását mi nem, legfeljebb fűtési rendszerünk érzi meg. Most akkor beengedjük a hideget vagy sem? Most úgy néz ki a dolog, hogy a fűtési rendszerünknek kompenzálnia kell a lakásból kifújt meleg levegő és a helyette beengedett hideg friss levegő által okozott veszteséget.  Igen, valóban van hő veszteség, de ez nagyságrendekkel kisebb, mintha rendszeresen nyitogatnánk az ablakot. A leghidegebb téli hónapokban is néhány ezer Ft-tal növeli meg a fűtés számlát ez a típusú szellőztetés. Ha az ablakot nyitogatnánk, úgy ahogy az szükséges lenne, ez a többlet költség tízezer Ft-os nagyságrendet is elérhet. Tehát a fűtési költség megtakarítás könnyen mérhető az ablaknyitással szemben.         

A központi elszívó rendszerek könnyen kiépíthetők társasházi lakások, panellakások esetében is. Családi ház felújításakor is egyszerűen kivitelezhető, kedvező áru megoldás.

Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-513-28-44 telefonszámon, vagy az iglukft@t-online.hu e-mailen.

 Átbeszéljük készülékével  szemben támasztott igényeit és kéréseit - mindenfajta megrendelési kötelezettség nélkül.