Miért kell szellőztetnünk otthonunkat?

Az új építésű és felújított lakások/családi házak nyílászárói tökéletesen záródnak. Az évtizedekkel korábbi jelenség, miszerint a lakás, a beépített nyílászárókon keresztül, azok nem tökéletes zárása miatt szellőzik, megszűnt. A zárt lakások levegőminősége, a szellőzés / szellőztetés hiányában rossz minőségű, bizonyítottan egészségtelen.

Célunk, hogy a lakások levegő minőségét a megfelelő szinten tartsuk, megelőzve a jó minőségű levegő hiányából adódó betegségeket, az épület állag romlását. Persze, most azt gondoljuk, hogy majd kinyitjuk az ablakot és jól kiszellőztetünk, de ez nem így történik…

A megfelelő minőségű levegő biztosítása érdekében, az ablakokat négy óránként húsz percre ki kell nyitnunk! Tapasztalatunk az, hogy így sehol nem szellőztetnek. Az építési technológiák fejlődése, az épületgépészeti rendszerek fejlődését eredményezi. Jó példa, ha csak a fűtési rendszerek korszerűsödését vagy alternatív fűtési megoldások megjelenését vizsgáljuk. A gépészeti rendszerek fejlődéséhez hozzá tartozik, hogy a korszerű épületeket szabályozott, gépi szellőztetéssel KELL ellátni. A „kell” szót szándékosan emelnénk ki, mert a gépi szellőztetés nem komfort, hanem szükséges gépészeti rendszere egy korszerű lakóépületnek. Európa több országában is kötelezővé teszik a gépi szellőztető rendszerek beépítését a lakóépületekbe és ezt várhatóan hazánkban is hamarosan előírások fogják részletezni.

Gondoljuk még át: munkahelyünkön, a műhelyekben, üzemekben, irodákban, a középületekben, bevásárló központokban, áruházakban mindenhol gépi szellőztetéssel oldják meg a frisslevegő ellátást. Lakásunkban miért ne lenne erre igény? Miért nem érdemeljük meg otthonunkban a friss levegőt? Miért nem javasolja, kommunikálja felénk senki, sem az ablakgyártók, sem a házépítő és építőanyag gyártó/forgalmazó cégek, hogy jó minőségű építőanyagokból készült lakásunkat szellőztetni szükséges?  

                                       

Az IGLU Kft. több éve foglalkozik lakás szellőztető rendszerek kiépítésével. Mi korrekt módon tájékoztatjuk az ügyfeleinket a lehetséges megoldásokról és ezen megoldások anyagi vonzatáról. A javasolt megoldásra és munkánkra garanciát vállalunk. Vállajuk, hogy az általunk javasolt rendszerek kiépítésével mind a lakóépület állagát, mind a lakásban élők egészségét meg tudjuk óvni, a szellőzetlenség okozta problémáktól. Energiatakarékos, csendes jól működő szellőzőrendszert biztosítunk megrendelőinknek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-513-28-44 telefonszámon, vagy az iglukft@t-online.hu e-mailen.

 Átbeszéljük készülékével  szemben támasztott igényeit és kéréseit - mindenfajta megrendelési kötelezettség nélkül.