Hagyományos szellőztetési módok.

Ablaknyitás.

Ez a szellőztetési mód nem ajánlott. Az magas energiaárak és tudatos gondolkodásunk miatt építünk energiatakarékos lakóépületeket. Az ablaknyitással pont elrontjuk azt, amit építetünk. A nyitott ablakok kellő légcserét ritkán eredményeznek, a légcsere a széljárástól és az időjárási körülményektől jelentősen függ.  A mi véleményünk az, hogy az ablaknyitást el kell felejteni. Az ablaknyitással nyáron felmelegítjük, télen lehűtjük lakásunkat, energiát pazarolunk, beengedjük a szennyező anyagokat és zajosabb környezetben pedig a zajokat. 

  

A megoldás már rendelkezésre áll, évtizedek óta: a már sokat említett gépi szellőztetés…

Helyi elszívók.

A különböző kisventilátorokat, melyek fürdőszobák, W.C.-k elszívását biztosítják és a konyhai elszívókat régóta ismerjük, használjuk. Ezen szellőztetési megoldások az időszakos, adott helyiségre korlátozott szellőztetést oldják meg, lakásunk megfelelő, folyamatos jó levegőminőségét nem biztosítják. Helyi elszívók beépítéséhez minden esetben légpótlás szükséges!!! A légpótlást nyílászáróba, falba szerelt légbevezetők vagy nyitott nyílászáró biztosítja – télen is.  

                                                              

Résszellőzők.

A résszellőző megnevezés egy kicsit félreértelmezhető. A szóban forgó termék pontos megnevezése: LÉGBEVEZETŐ. Mint neve is jelzi, ha résszellőzést építünk a nyílászárókba, azok levegő pótlást biztosítanak. Nem oldják meg, hogy egyszer kifele távozzon az elhasznált rossz levegő, később pedig ugyanitt beáramoljon a friss levegő. Ha nyílászáróinkba légbevezetők kerültek beépítésre, már egy lépéssel közelebb kerültünk a megoldáshoz, csak egy központi elszívó rendszer kiépítése szükséges és elfelejthetjük a problémát okozó penészt, a magas „CO” szintet, a rossz levegőminőségből és szennyezőanyagokból adódó légúti problémákat, betegséget…

Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-513-28-44 telefonszámon, vagy az iglukft@t-online.hu e-mailen.

 Átbeszéljük készülékével  szemben támasztott igényeit és kéréseit - mindenfajta megrendelési kötelezettség nélkül.